Palačinke svi volimo, ali često odustajemo od pripreme kad se setimo koliko dugo moramo da stojimo pored šporeta. Međutim, više ne morate da trošite vreme. Sada imamo recept za novu poslasticu koja podseća na palačinke samo se mnogo brže pravi. Od iste smese napravite palačinku koju ćete ispeću u jednom komadu, zatim iseći i folovati po želji.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 3 jaja
- 30 ml ulja
- malo soli
- brašno
Piprema:
Okrugli pleh obložiti pek papirom i podmazati uljem. Ulupati malo žicom jaja, dodati ulje, so, pola mleka, brašno da bude gusto pa ostatak mleka. Testo mora biti dosta gušće nego za palačinke. Dobro žicom izlupati da nema grudvica. Izliti u pleh. Peći na 220 stepeni 20 min.
Gotova palačinka bude tanka, hrskava odozdo i napravi oblih pleha. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom ili premazati kremom kao svaku palačinku. Seći po želji i služiti toplu.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus