Pred vama je jedan od najlepših kolača sa makom i jabukama. Sočan, lagan, neodoljiv. Priprema se brzo i lako, samo smućkate sve sastojke i ispečete. Po želji, kolač možete preliti čokoladnom glazurom i dati mu dodatnu sočnost.
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 jabuke
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g maka
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 10 g vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
Glazura:
- 120 g čokolade (za kuvanje)
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kalup (30 x 20 cm) premažite uljem i pospite sa brašnom. Jabuke narendajte, posipite vanilin šećerom i cimetom. Promešajte. U jaja dodajte prstohvat soli, pa mutite mikserom 5 minuta. Postepeno dodajte šećer. Mutite par minuta, pa dodajte ulje i mleko. Sjedinite prosejano brašno, prašak za pecivo i mak, pa dodajte u jaja. Mutite par minuta. Ručno umešajte renadane jabuke. Pecite oko pola sata, na 180-200 stepeni ( u zavisnosti od rerne). Čačkalicom proverite da li je kolač pečen.
Kada se kolač prohladi prelijte ga čokoladnom glazurom (rastopite na laganoj vatri čokoladu sa uljem). Isecite na kockice I poslužite.
Način pripreme pogledajte u videu.
Izvor: Cooking.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom