Pred vama je jedan od najlepših kolača sa makom i jabukama. Sočan, lagan, neodoljiv. Priprema se brzo i lako, samo smućkate sve sastojke i ispečete. Po želji, kolač možete preliti čokoladnom glazurom i dati mu dodatnu sočnost.
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 jabuke
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g maka
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 10 g vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
Glazura:
- 120 g čokolade (za kuvanje)
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kalup (30 x 20 cm) premažite uljem i pospite sa brašnom. Jabuke narendajte, posipite vanilin šećerom i cimetom. Promešajte. U jaja dodajte prstohvat soli, pa mutite mikserom 5 minuta. Postepeno dodajte šećer. Mutite par minuta, pa dodajte ulje i mleko. Sjedinite prosejano brašno, prašak za pecivo i mak, pa dodajte u jaja. Mutite par minuta. Ručno umešajte renadane jabuke. Pecite oko pola sata, na 180-200 stepeni ( u zavisnosti od rerne). Čačkalicom proverite da li je kolač pečen.
Kada se kolač prohladi prelijte ga čokoladnom glazurom (rastopite na laganoj vatri čokoladu sa uljem). Isecite na kockice I poslužite.
Način pripreme pogledajte u videu.
Izvor: Cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus