Kolači sa jabukama nam nikad ne dosade, upravo iz razloga što svaki kolač izgleda drugačije i ima različit ukus. Iskoristite sezonu ovog popularnog voća i pripremite omiljene poslastice. Recept pred vama je nešto najsočnije što ćete probati. Možete ga praviti u običnom plehu ili u kalupu za kuglof. Jedno je sigurno - dopašće vam se.
Sastojci:
- 3 jaja
- 700 g jabuka
- 100 g šećera
- 100 ml jogurta
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 g brašna
- 2 kašike pune griza
- 100 g suvog groždja
- korica limuna
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa grizom i praškom za pecivo, ulje, jogurt, suvo groždje, koricu limuna. Jabuke dobro oprati, izvaditi seme i iseći na listiće. Kuglof silikonski možete malo premazati uljem pa na dno staviti jabuke na listiće. Preko dodati testo pa pola suvog grožđa razbacati. Preko testa opet jabuke pa drugim delom testa u koji umešate ostatak suvog grožđa.
Poravnati i peći na 200 stepeni oko 50-60 min. Ostaviti da se kolač potpuno ohladi pa ga istresti na tanjir.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem