Kolači sa jabukama nam nikad ne dosade, upravo iz razloga što svaki kolač izgleda drugačije i ima različit ukus. Iskoristite sezonu ovog popularnog voća i pripremite omiljene poslastice. Recept pred vama je nešto najsočnije što ćete probati. Možete ga praviti u običnom plehu ili u kalupu za kuglof. Jedno je sigurno - dopašće vam se.
Sastojci:
- 3 jaja
- 700 g jabuka
- 100 g šećera
- 100 ml jogurta
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 g brašna
- 2 kašike pune griza
- 100 g suvog groždja
- korica limuna
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa grizom i praškom za pecivo, ulje, jogurt, suvo groždje, koricu limuna. Jabuke dobro oprati, izvaditi seme i iseći na listiće. Kuglof silikonski možete malo premazati uljem pa na dno staviti jabuke na listiće. Preko dodati testo pa pola suvog grožđa razbacati. Preko testa opet jabuke pa drugim delom testa u koji umešate ostatak suvog grožđa.
Poravnati i peći na 200 stepeni oko 50-60 min. Ostaviti da se kolač potpuno ohladi pa ga istresti na tanjir.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus