Da li postoji osoba koja ne voli gibanicu? Poznata srpska pita sa sirom je omiljeni doručak ili večera u svakom domu. Domaćice imaju svoje recepte koje su nasledile od mama i baka, ali i prilagođavale svom ukusu. Svaka gibanica se razlikuje u sitnim detaljima. Napravite onda ovu iz šerpe, da isprobate malo drugačiji recept. 

Služite je sa jogurtom

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora
  • 200-300 g sitnog sira
  • 4-5 kasika pavlake 
  • 100 g seckanog kackavalja 

Za preliv:

  • 4 jajeta
  • 350 ml kisele vode 
  • 6 kasika ulja

Priprema:

Pomešajte sir i pavlaku. U drugoj posudi dobro umutite sastojke za preliv. Poređajte 3 kore jednu na drugu. Posle svake sipajte preliv, pa na treću stavite fil od pavlake i pospite seckanim sirom. Zatim urolajte i isecite parčiće visine šerpe. Šerpu nauljite, pa poređajte parčiće gibanice. Pospite sa preostalim seckanim sirom i sipajte preliv. Pokrijte i pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta. 

Izvor: brzireceptiisaveti