Pite su super obrok koji može da se jede u raznim prilikama. Odličan je kao doručak, večera, užina ili predjelo. Najpoznatija pite su  burek i gibanica, a prava domaćinaska je gužvara. Kada vam trebaju brza rešenja odlučite se da napravite pitu. U nastavku ćete pronaći recept za pitu sa povrćem, bez kora koja se pravi brzo i lako. Sjedine se svi sastojci i zapeku u rerni. Ova turska pita sa povrćem je zaludela ceo svet, a na Youtubu ima preko 10 miliona pregleda. 

Sastojci: 

  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 2 mlada luka
  • 4 jajeta 
  • 1 kašičica soli
  • 100 g feta sira
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša mleka
  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • rendani sir 

Priprema:

Krompir, paradajz, zelenu papriku i zeleni luk isecite na sitne kockice. Paradajzu skinite kožicu. Zatim umutite jaja, pa dodajte povrće, so, seckanu fetu, ulje i mleko. Dobro promešajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Kalup prečnika 32 cm premažite puterom. Sipajte smesu, pospite rendani sir preko i pecite na 200°C nekih 30-35 minuta.