Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OMILJENO JELO STARIH SRPSKIH DOMAĆICA: Gužvana pita od 5 sastojaka - zaboravićete na burek kada je probate

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Napravite za doručak ili večeru gužvanu pitu sa sirom, ukusniju od bilo kog bureka iz pekare.

Recept za pitu sa sirom, bolja od bureka Izvor: Printscreen/YT/Appetitno.TV

U ovom periodu ne tako prijatnih i hladnih dana, najbolje i najlakše rešenje je kupiti kore, premazati i napuniti ih omiljenim sastojkom i napraviti neku pitu. Njihovom broju i vrstama ne zna se broj, a teško je i odlučiti se koja je bolja, ona od jabuka, povrća ili od mesa. Međutim, pita čije se kore gužvaju i umaču u nadev od sira, jaja i mleka stvaljaju se u pleh sve dok se ne popuni, vrlo je popularna i poznata je kao gužvara. Kako su pite bile neizostavni deo našeg detinjstva, sigurno ćete se ako je ponovo napravite prisetiti njihovog čarobnog mirisa i ukusa.

Sastojci:

  • 400 g gotovih kora
  • 3 jaja
  • 300 ml mleko
  • 400 g svežeg sira
  • 100 ml putera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Premažite pleh puterom, a onda i dve kore, presavijte ih i stavite u pleh za pečenje. Posoljena jaja umutite, dodajte mleko, sir, izmešajte, pa jadan list gužvane kore uvaljajte u nadev od sira i stavite je u pleh i tako ponovite još pet puta, dok ne potrošite kore i nadev, pa ih na kraju prelijte rastopljenim puterom. Pecite pitu na 180°C 25 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti