Napravite fantastičnu pitu sa krompirom i slaninom za koju vam ne trebaju kore. Smućkajte sastojke i zapecite u rerni. Kurkuma ovoj piti daje specifičan ukus, ali ako niste ljubitelj ne morate da je stavljate. Brzo i lako se priprema, pa možete da je napravite pre posla za doručak ako ste ranoranilac, ali može i za večeru. Odlična je i kao posluženje kada vam dođe društvo. 

Sastojci:

  • 400 g krompira 
  • 2 jajeta 
  • kurkuma (može i bez) 
  • 150 g brašna 
  • 100 ml mleka 
  • 50 ml ulja 
  • 2 čena belog luka 

Još:

  • 50-100 g slanine 
  • 180 g kisele pavlake 

Priprema:

Operite, oljuštite i iseckajte krompir na kockice. Umutite jaja i so, pa dodajte ulje, mleko i brašno. Sjedinite sve mikserom. Dodajte iseckani krompir, beli luk, biber, kurkumu, pa dobro promešajte. Nauljite tepsiju i sipajte smesu, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 20 minuta. Isecite slaninu, pa je sjedinite sa kiselom pavlakom. Premažite preko vrućeg testa sa krompirom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta.  Sačekajte da se jelo prohladi, pa isecite na kocke i poslužite.