Krompiruša, sočna i ukusna, omiljena u svakoj prilici. Naravno, sa domaćim korama je lepša, ali u nedostatku vremena i ova verzija može da prođe.
Sastojci:
- pakovanje tanjih kora
- 500 g krompira
- 200 g kobasica
- 1 glavica luka
- ulje, so, biber
- 1 jaje
Za preliv:
- 200 g kisele pavlake
- 100 ml mleka
- 2 -3 jaja
- 100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompir obariti, ne sasvim skuvati. Luk iseckati i propržiti na ulju. Dodati seckane kobasice pa i njih malo propržiti. Obaren krompir izrendati, dodati jaje, so i biber. Dodati pržene kobasice i sve izjednačiti..
Koru rašititi na sto pa je pouljiti, preko nje staviti drugu. I nju malo poprskati uljem. Na dno kore po širini staviti par kašiika nadeva od krompira i kobasica. Uviti u rolnicu. Pleh pouljiti pa prvu rolnicu staviti u sredinu i uviti u krug. Sve ostale rolnice stavljati u krug.
U činiju sipati pavlaku, dodati jaja pa izmututi. Dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko pite. Protresti da preliv padne između rolnica. Peći na 210 stepeni oko 40 min da lepo porumeni.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem