Krompiruša, sočna i ukusna, omiljena u svakoj prilici. Naravno, sa domaćim korama je lepša, ali u nedostatku vremena i ova verzija može da prođe.

Sastojci:

  • pakovanje tanjih kora
  • 500 g krompira
  • 200 g kobasica 
  • 1 glavica luka
  • ulje, so, biber
  • 1 jaje

Za preliv:

  • 200 g kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 2 -3 jaja
  • 100 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Krompir obariti, ne sasvim skuvati. Luk iseckati i propržiti na ulju. Dodati seckane kobasice pa i njih malo propržiti. Obaren krompir izrendati, dodati jaje, so i biber. Dodati pržene kobasice i sve izjednačiti..

Koru rašititi na sto pa je pouljiti, preko nje staviti drugu. I nju malo poprskati uljem. Na dno kore po širini staviti par kašiika nadeva od krompira i kobasica. Uviti u rolnicu. Pleh pouljiti pa prvu rolnicu staviti u sredinu i uviti u krug. Sve ostale rolnice stavljati u krug.

U činiju sipati pavlaku, dodati jaja pa izmututi. Dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko pite. Protresti da preliv padne između rolnica. Peći na 210 stepeni oko 40 min da lepo porumeni. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa