Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STARINSKI RECEPT ZA NAJBRŽU KAJGANU IZ RERNE: Uz ovaj mali trik ruskih domaćica jaja će postati potpuno vazdušasta

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Iako se kajgana lako sprema, od sada je možete praviti na još lakši način, a da vam za to nije potreban ni tiganj.

Recept za kajganu iz rerne Izvor: Printscreen/YT/Milenia КулинарныеPецепты

Ako su držite nepisanog pravila da svakog jutra treba pojesti jedno jaje, onda svakako radite pravu stvar, jer svi doktori baš tako preporučuju. Svi naravno znaju i to da su za dobru kajganu potrebni osim jaja, još i dobar tiganj i malo ulja. Međutim, sa ovim receptom to nije slučaj, zato što vam je za ovu kajganu potrebna rerna i mleko. Kajgana iz rerne, stari je ruski specijalitet, a njihove bake i majke kako bi ona bila još mekša i vazdušasta koriste ljusku od jajeta, tako što mleko sipaju iz nje u jaja. Uz ovako spremljen doručak dobro će doći i čaša jogurta.

Sastav:

  • 5 jaja 
  • 250 ml mleka
  • prstohvat soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

U posudu stavite jaja, malo posolite, sipajte mleko, pa sve dobro izmešajte i izlijte u vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta na 180°C.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti