Iako se kajgana lako sprema, od sada je možete praviti na još lakši način, a da vam za to nije potreban ni tiganj.

Ako su držite nepisanog pravila da svakog jutra treba pojesti jedno jaje, onda svakako radite pravu stvar, jer svi doktori baš tako preporučuju. Svi naravno znaju i to da su za dobru kajganu potrebni osim jaja, još i dobar tiganj i malo ulja. Međutim, sa ovim receptom to nije slučaj, zato što vam je za ovu kajganu potrebna rerna i mleko. Kajgana iz rerne, stari je ruski specijalitet, a njihove bake i majke kako bi ona bila još mekša i vazdušasta koriste ljusku od jajeta, tako što mleko sipaju iz nje u jaja. Uz ovako spremljen doručak dobro će doći i čaša jogurta.
Sastav:
- 5 jaja
- 250 ml mleka
- prstohvat soli
Priprema:
U posudu stavite jaja, malo posolite, sipajte mleko, pa sve dobro izmešajte i izlijte u vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta na 180°C.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.