Ako su držite nepisanog pravila da svakog jutra treba pojesti jedno jaje, onda svakako radite pravu stvar, jer svi doktori baš tako preporučuju. Svi naravno znaju i to da su za dobru kajganu potrebni osim jaja, još i dobar tiganj i malo ulja. Međutim, sa ovim receptom to nije slučaj, zato što vam je za ovu kajganu potrebna rerna i mleko. Kajgana iz rerne, stari je ruski specijalitet, a njihove bake i majke kako bi ona bila još mekša i vazdušasta koriste ljusku od jajeta, tako što mleko sipaju iz nje u jaja. Uz ovako spremljen doručak dobro će doći i čaša jogurta.
Sastav:
- 5 jaja
- 250 ml mleka
- prstohvat soli
Priprema:
U posudu stavite jaja, malo posolite, sipajte mleko, pa sve dobro izmešajte i izlijte u vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus