Ako nemate inspiraciju šta da priprmeite za doručak jer vrtite u krug nekoliko jela, onda isprobajte ovako pripremljenu kajganu. Jeste da su jaja najčešće spreman doručak, ali ovako upakovana u tortilju sa slaninom sigurno niste jeli.
Sastojci:
- tortilje
- 3 jajeta
- 4 kašike mleka
- 1 kašičica mlevenog belog luka
- 15 g putera
- 40 g slanine
- listići kačkavalja
- 5 paradajza čeri
- 25 g crnog luka
- 20 g ljute paprike
Sos od majoneza:
- 1 kašika majoneza
- 3 kašike kondenzovanog mleka
Priprema:
Iseckajte paradajz, ljutu papriku i luk na sitne komade. Sve lepo posolite i pobiberite, pa promešajte. Majonez pomešajte sa kondezovanim mlekom.
Jaja umutite i posolite, pa propržite na istopljenom puteru i belom luku. Izvadite jaja iz tiganja i u isti dodajte seckanu slaninu. Zatim u istom tiganju propržite tortilju.
Na tortilju sipajte malo kečapa, pa dodajte smesu sa paradajzom, zatim jaja, preko slaninu i na kraju listiće kačkavalja. Prelijte sa majonezom i kondezovanim mlekom. Urolajte i isecite na sitne zalogaje.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem