Ako nemate inspiraciju šta da priprmeite za doručak jer vrtite u krug nekoliko jela, onda isprobajte ovako pripremljenu kajganu. Jeste da su jaja najčešće spreman doručak, ali ovako upakovana u tortilju sa slaninom sigurno niste jeli. 

Sastojci:

  • tortilje 
  • 3 jajeta 
  • 4 kašike mleka 
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 15 g putera
  • 40 g slanine 
  • listići kačkavalja
  • 5 paradajza čeri
  • 25 g crnog luka
  • 20 g ljute paprike 

Sos od majoneza:

  • 1 kašika majoneza
  • 3 kašike kondenzovanog mleka 

Priprema:

Iseckajte paradajz, ljutu papriku i luk na sitne komade. Sve lepo posolite i pobiberite, pa promešajte. Majonez pomešajte sa kondezovanim mlekom. 
Jaja umutite i posolite, pa propržite na istopljenom puteru i belom luku. Izvadite jaja iz tiganja i u isti dodajte seckanu slaninu. Zatim u istom tiganju propržite tortilju. 
Na tortilju sipajte malo kečapa, pa dodajte smesu sa paradajzom, zatim jaja, preko slaninu i na kraju listiće kačkavalja. Prelijte sa majonezom i kondezovanim mlekom. Urolajte i isecite na sitne zalogaje. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs