Sezona je jabuka i treba ih iskoristiti za pripremu štrudli i pita. Jabuke su odlične u poslasticama, jer nude pregršt mogućnosti. Pomešane sa cimetom i orasima daju poseban šmek svakom slatkišu.

Napravite nikad ukusniju pitu od jabuka, njen sastav daje aromu koju još niste osetili. Počnite odmah!

Sastojci:

  • 500g kora
  • 0.5dl vode
  • 0.5dl ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera

Fil:

  • 1kg jabuka
  • 200g mlevenih oraha
  • šećer po ukusu
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kesica cimeta

Priprema:

Tri kore premazala mešavinom ulja, vode, soli i šećera. Složilti jednu preko druge. Četvrtu filovati unapred pripremljenom smesom od rendanih jabuka, oraha, šećera, vanilin šećera i cimeta preko cele površine. Sve uviti u rolat, i tako četiri puta. Pitu pecite na 200 stepeni dok korice ne dobiju zlatnu boju. Posuti šećerom u prahu i servirati.

Izvor: Nismo kod kuće