Svi znamo da je doručak najbitniji obrok i zato napravite hrskavu pitu sa punjenjem od krompira i sira. Ukus će vas oduševiti, a testo se lako pravi. Potrebno vam je samo 4 sastojka i malo volje. Ne morate ni rernu da palite jer se peče u tiganju. Takođe, punjenje može da bude po vašoj želji ne mora samo krompir i sir. Obavezno isprobajte ovu savršenu pitu, a poslužite je sa paradajzom i jogurtom.
Sastojci:
Za testo:
- 140 g brašna
- 1 kašičica soli
- 90 ml mleka
- 10 g maslaca
Za fil:
- 2 srednja krompira
- 2 kašike majoneza
- 300 g tvrdog sira
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo i umesite. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Skuvajte krompir, pa ga zgnječite da dobijete pire. Pomešajte sa majonezom. Testo razvucite na tanak krug. Na sredinu stavite rendani kačkavalj, pa preko i pire i ostatak kačkavalj ( od te smese treba da napravite poluloptu). Zatvorite ostatkom testa i pritisnite malo prstima. Zatim rukama malo spljoštite, a onda i oklagijom. Nauljite tiganj, pa stavite pitu. Pecite na niskoj temperaturi.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem