Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA VAM TESTO ZA PIROŠKE BUDE IDEALNO: Za savršeno mekano pecivo koristite OVAJ TRIK - uvek uspeva

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Probajte autentično jelo ruske kuhinje, piroške punjene pire krompirom i kobasicama.

Recept za piroške sa mesom Izvor: Printscreen/YT/Simple recipe

Osim ukusnih blini, Oliver salate, poznate kao ruska i boršča, bogata ruska kuhinja nudi još niz zanimljivih recepata. Vrlo popularne su im čorbe, uživaju u pečenim jabukama, ali u kolačima sa medom. Od peciva, izdvaja se pirog ili piroške, hleb punjen raznim nadevima. Rusi ih spremaju tokom cele godine, kao slanu ili slatku varijantu, a služe u svakoj prilici. Kada napravite testo nećete pogrešiti ako odlučite da ga napunite krompirom i mesom kao u ovom receptu. Neće vam biti žao vremena koje ste utrošili za njih kada ih probate, a pošto su izdašne možete ih praviti i za glavno jelo.

Sastav:

  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika kvasca
  • 200 ml tople vode
  • 500 g brašna 
  • 1 jaje 
  • 30 ml ulja
  • 8 manjih krompira
  • 100 ml mleka
  • 3 viršle

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sipajte u posudu šećer, kvasac, so, vodu i promešajte. Dodajte brašno, jaje i malo ulja, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Prekrijte folijom, pa ga stavite u posudu sa toplom vodom da stoji 20 minuta. Zatim ga premesite i ostavite još 20 minuta da stoji. Premesite ga, pa ga urolajte u oblik vekne i presecite više puta tako da dobijete više loptica. Skuvani krompir izgnječite, pa mu dodajte vruće mleko i dobro izmešajte. Svaku lopticu malo razvucite i stavljajte po jednu kašiku pirea i malo viršle, pa suprotne krajeve testa spojite prstima. Pržite ih u dubokom ulju sa obe strane, a kada budu gotove stavite ih na ubrus da pokupe mast.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti