Osim ukusnih blini, Oliver salate, poznate kao ruska i boršča, bogata ruska kuhinja nudi još niz zanimljivih recepata. Vrlo popularne su im čorbe, uživaju u pečenim jabukama, ali u kolačima sa medom. Od peciva, izdvaja se pirog ili piroške, hleb punjen raznim nadevima. Rusi ih spremaju tokom cele godine, kao slanu ili slatku varijantu, a služe u svakoj prilici. Kada napravite testo nećete pogrešiti ako odlučite da ga napunite krompirom i mesom kao u ovom receptu. Neće vam biti žao vremena koje ste utrošili za njih kada ih probate, a pošto su izdašne možete ih praviti i za glavno jelo.

Sastav:

  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika kvasca
  • 200 ml tople vode
  • 500 g brašna 
  • 1 jaje 
  • 30 ml ulja
  • 8 manjih krompira
  • 100 ml mleka
  • 3 viršle

Priprema:

Sipajte u posudu šećer, kvasac, so, vodu i promešajte. Dodajte brašno, jaje i malo ulja, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Prekrijte folijom, pa ga stavite u posudu sa toplom vodom da stoji 20 minuta. Zatim ga premesite i ostavite još 20 minuta da stoji. Premesite ga, pa ga urolajte u oblik vekne i presecite više puta tako da dobijete više loptica. Skuvani krompir izgnječite, pa mu dodajte vruće mleko i dobro izmešajte. Svaku lopticu malo razvucite i stavljajte po jednu kašiku pirea i malo viršle, pa suprotne krajeve testa spojite prstima. Pržite ih u dubokom ulju sa obe strane, a kada budu gotove stavite ih na ubrus da pokupe mast.