Možda ne volite baš da ih spremate, ali ih zat sigurno često jedete iz pekare. Bilo da su sa jabukama, sirom ili spanaćem, nema ko ne obožava pite, a naročito prave domaće. Njihov način pripreme ne mora da bude komplikovan, ako pronađete pravi recept. Uz lisnato testo i fil od sira, jaja i kačkavalja možete praviti hrskave pite za celu porodicu da li za užinu ili večeru. Kako nije komplikovano za pripremu nećete se mnogo namučiti, a kada bude gotova možete je poslužiti uz čašu jogurta ili kiselog mleka.
Sastojci:
- 500 g sira
- 2 jaja
- 50-80 g kačkavalja
- lisnato testo
Priprema:
Dodajte siru jedno jaje, posolite, izrendajte kačkavalj i promešajte. Na lisnato testo stavite fil od sira i jaja, razmažite, pa uvijte kao u rolat, i isecite na komade. Uzmite maslac da premažete pleh, pa ubacite pite u pleh. Koristite jaje za premazivanje i pecite 30 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus