Stare domaćice koje su redovno mesile hleb, kao i testo za peciva i pite iznenadile bi se ovakvom pripremom. Sada ne morate da se mučite i da razvlačite testo, jer sa tost hlebom dobijate jednako ukusno pecivo. Sve što treba da uradite je da skinete koricu, da napunite sa sirom i krompirom i na kraju da uvaljate u smesu za poh. Nikad brže i lakše do doručka ili večere. 

Sastojci:

  • 1 krompir  
  • 8 kriški belog tost hleba
  • tvrdi sir (po želji) 
  • 1 jaje
  • 200 g prezli

Priprema:

Skuvajte krompir i napravite pire. Zatim hlebu skinite koricu i rastanjite oklagijom. Stavite malo pire krompir, preko rendanog sira, i na kraju još malo pire krompira. Preklopite da dobijete trougao, a zatim krajeve pritisnite viljuškom. Umutite jaje, pa pecivo prvo umočite u jaje, a zatim u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.