Za ovaj tart baš morate biti ljubitelj slatkog, karamele pogotovo jer ona ovde dominira. Najlepša je kad je napravite od zaslađenog kondenzovanog mleka jer je to baš ono na šta pomislite kada se kaže karamela - savršena tekstura koja ne postane čvrsta. E sad sve to u kombinaciji sa kikirikijem i čokoladom je blago rečeno, bomba.

Sastojci:

Korica:

  • 250g integralnog keksa
  • 100g putera sobne temperature
  • Kašika mleka po potrebi

Fil:

  • Oko 200g karamela od zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 100g neslanog kikirikija

Ganaš:

  • 100g mlečne čokolade
  • 100g crne čokolade
  • 150ml slatke pavlake
  • 50g putera

Priprema:

Prvo se pravi karamela, najbolje dan pre. Skinuti omot sa konzerve zaslađenog kondenzovanog mleka i kuvati 2h na laganoj temperaturi, voda treba sve vreme lagano da ključa. Kada voda malo ispari, treba dodati još jer konzerva mora sve vreme da bude pod vodom. Nakon 1h okrenuti konzervu i nakon 2h ostaviti konzervu da se ohladi u vodi. Na kraju neka se ohladi i na sobnoj temperaturi.
Za koricu u secku samleti keks i puter, po potrebi dodati malo mleka i rasporediti na dnu i po ivicama tart kalupa sa dnom koji se odvaja, prečnika 25cm. Gotovu karamelu pomešati sa kikirikijem i rasporediti preko korice.
Za ganaš staviti sve sastojke u šerpicu, kuvati na umerenoj temperaturi uz mešanje. Kada se smesa istopi i sjedini, preliti preko sloja od karamela. Taj deo može i u mikro da se radi.
Tart ukrasiti po želji i odložiti u frižider na 2h, nakon toga samo uživajte.

Izvor: Slatka domaćica