Ručak na kašiku obično nam više prija kada su dani hladniji i želimo da se zagrejemo i okrepimo. Jela koja obično pravimo su pasulj, boranija, grašak, gulaš, paprikaš i sladak kupus. Paprikaš obično jedemo sa piletinom, ali sada probajte i sa kobasicom, jednako je dobar. Recept pogledajte u nastavku.
Sastojci:
- 200 g kobasica
- 1 glavica crnog luka
- 2 sveže paprike
- 2 šargarepe
- 500 g krompira
- lovorov list
- mlevena crvena paprika
- ulje
- biber, so, peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk i papriku, pa kad se ona proprži ubaciti šargarepu na kolutove. Pržiti sve na tihoj vatri. Dodati malo mlevene paprike, ubaciti na krugove iseckane kobasice, seckan krompir, naliti vodom. Kuvati oko 30-40 min da se skuva. Dodati so i biber. Ako je ređe ubaciti razmućenu kašičicu brašna. Na kraju staviti peršunov list. Prijatno!
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus