Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STARINSKI KLASIK MEĐU JELIMA - KROMPIR PAPRIKAŠ: Toliko dobar da će svi isprazniti tanjire

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Klasično jelo na kašiku - krompir paprikaš sa kobasicama - je nešto što svima prija.

Krompir paprikaš sa kobasicama Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Ručak na kašiku obično nam više prija kada su dani hladniji i želimo da se zagrejemo i okrepimo. Jela koja obično pravimo su pasulj, boranija, grašak, gulaš, paprikaš i sladak kupus. Paprikaš obično jedemo sa piletinom, ali sada probajte i sa kobasicom, jednako je dobar. Recept pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  • 200 g kobasica
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 sveže paprike
  • 2 šargarepe
  • 500 g krompira
  • lovorov list
  • mlevena crvena paprika
  • ulje
  • biber, so, peršunov list

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i papriku, pa kad se ona proprži ubaciti šargarepu na kolutove. Pržiti sve na tihoj vatri. Dodati malo mlevene paprike, ubaciti na krugove iseckane kobasice, seckan krompir, naliti vodom. Kuvati oko 30-40 min da se skuva. Dodati so i biber. Ako je ređe ubaciti razmućenu kašičicu brašna. Na kraju staviti peršunov list. Prijatno!

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti