Ručak na kašiku obično nam više prija kada su dani hladniji i želimo da se zagrejemo i okrepimo. Jela koja obično pravimo su pasulj, boranija, grašak, gulaš, paprikaš i sladak kupus. Paprikaš obično jedemo sa piletinom, ali sada probajte i sa kobasicom, jednako je dobar. Recept pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  • 200 g kobasica
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 sveže paprike
  • 2 šargarepe
  • 500 g krompira
  • lovorov list
  • mlevena crvena paprika
  • ulje
  • biber, so, peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i papriku, pa kad se ona proprži ubaciti šargarepu na kolutove. Pržiti sve na tihoj vatri. Dodati malo mlevene paprike, ubaciti na krugove iseckane kobasice, seckan krompir, naliti vodom. Kuvati oko 30-40 min da se skuva. Dodati so i biber. Ako je ređe ubaciti razmućenu kašičicu brašna. Na kraju staviti peršunov list. Prijatno!

Izvor: Bakina i dekina kuhinja