Ove kifle su idealne za sendviče i dopašće vam se na prvi zalogaj. Izuzetno mekane, mirisne i ukusne, jednom rečju, neodoljive! Kada ih jednom napravite više vam neće pasti na pamet da ih kupujete u pekari. Odlične su i da ih jedete same, a naravno da je bolje ako ih nafilujete nekim sirnim namazom i dodate šunku i salatu.
Sastojci:
- 550-600 g brašna
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 260 ml tople vode
- 60 ml ulja
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 jaje
Za premazivanje:
- 1 jaje
- so
- malo jogurta
I još:
- maslac
- šunka
- salata
Priprema:
U manju posudicu izdrobite kvasac i sjedinite sa kašičicom šećera, brašna i malo tople vode. Ostavite 10-tak minuta da se kvasac aktivira. U veću posudu prosejte polovinu brašna, pa dodajte so, kiselu pavlaku, jaje, ulje, ostatak vode, aktiviran kvasac, pa dobro promešajte. Postepeno dodajte ostatak brašna, pa umestite mekano, glatko testo. Testo oblikujte u loptu i premažite sa malo ulja. Pokrijte ga i ostavite na toplom sat vremena.
Nadošlo testo, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Pomoću oklagije, rastanjite ga u pravougaonik debljine od 5 mm. Isecite ga na kvadrate. Kvadrate urolajte, pa ih poredđate na tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje (ili premažite sa uljem). Ostavite ih pokrivene 20-tak minuta. Kifle premažite sa umućenim posoljenim jajetom sa malo jogurta. Pecite u zagrejanoj reni na 200 C, dok ne porumene, oko 20 minuta.
Pečene vruće kifle poprskajte sa malo vode i pokrijte sa krpom. Kada se prohlade možete da napravite sendviče. Ako vam za sutradarn ostanu kifle, možete da ih stavite u toster (ili rernu) i napravite tople sendvice.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem