Mekani biskvit koji su nam bake često pravile sada napravite i vi. Mere su sa čašom od jogurta, tako da nećete pogrešiti. Kolač sigurno uspeva. Možete ga poslužiti uz čaj ili kafu i tako iznenaditi i goste i ukućane. Pripremite osnovne sastojke i krećemo sa pripremom.
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1/2 čaše šećera
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, koricu limuna i sve dobro polako izjednačiti. Pleh 22 cm. okrugli obložiti pek papirom i izliti testo. Peći na 200 stepeni oko 35 min da porumeni. Ohlađen kolač seći po želji.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus