Mekani biskvit koji su nam bake često pravile sada napravite i vi. Mere su sa čašom od jogurta, tako da nećete pogrešiti. Kolač sigurno uspeva. Možete ga poslužiti uz čaj ili kafu i tako iznenaditi i goste i ukućane. Pripremite osnovne sastojke i krećemo sa pripremom.
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1/2 čaše šećera
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, koricu limuna i sve dobro polako izjednačiti. Pleh 22 cm. okrugli obložiti pek papirom i izliti testo. Peći na 200 stepeni oko 35 min da porumeni. Ohlađen kolač seći po želji.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno