Pripremite najukusniju lenju pitu po našem receptu.
Sastojci:
1 čaša oštrog brašna
1 čaša šećera
1 čaša griza
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
1 kg jabuka
cimet
200 g maslaca
Priprema:
Mera za čašu u ovom receptu je ona od 3 dcl. Izmešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, griz, prašak za pecivo). Narendajte jabuke i začinite ih vanilin šećerom i cimetom. Na nauljeni pleh stavite red suvih sastojaka, pa red jabuka i tako ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Na vrh narendajte maslac koji će piti dati sočnost.
Pecite 30 minuta na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Recepti svijeta
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija