Pripremite najukusniju lenju pitu po našem receptu.
Sastojci:
1 čaša oštrog brašna
1 čaša šećera
1 čaša griza
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
1 kg jabuka
cimet
200 g maslaca
Priprema:
Mera za čašu u ovom receptu je ona od 3 dcl. Izmešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, griz, prašak za pecivo). Narendajte jabuke i začinite ih vanilin šećerom i cimetom. Na nauljeni pleh stavite red suvih sastojaka, pa red jabuka i tako ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Na vrh narendajte maslac koji će piti dati sočnost.
Pecite 30 minuta na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Recepti svijeta
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Mađarica kolač za sve prilike
Faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem
Kiflice punjene sirom i kulenom
Domaćinska musaka sa lukom i slaninom