Pripremite najukusniju lenju pitu po našem receptu.
Sastojci:
1 čaša oštrog brašna
1 čaša šećera
1 čaša griza
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
1 kg jabuka
cimet
200 g maslaca
Priprema:
Mera za čašu u ovom receptu je ona od 3 dcl. Izmešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, griz, prašak za pecivo). Narendajte jabuke i začinite ih vanilin šećerom i cimetom. Na nauljeni pleh stavite red suvih sastojaka, pa red jabuka i tako ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Na vrh narendajte maslac koji će piti dati sočnost.
Pecite 30 minuta na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Recepti svijeta
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus