Ovaj puding od hleba je čisti užitak i verovatno ćete sledeći put pripremiti duplu porciju.
Sastojci:
6 kriški starog hleba
2 kašike maslaca
grožđice
4 jaja
240 ml mleka
150 g šećera
kašičica cimeta
kašičice arome vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 175°C. Hleb iscepkajte na kockice i stavite u srednju posudu za pečenje. Po hlebu prelijte maslac i stavite grožđice. U drugoj činiji umutite jaja, pa dodajte mleko, šećer, cimet i vanilu. Sve mora biti dobro povezano. Smesu prelijte preko hleba i lagano sve potisnite viljuškom. Pecite 45 minuta, pričekajte da se malo ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem