Ovaj puding od hleba je čisti užitak i verovatno ćete sledeći put pripremiti duplu porciju.

Sastojci:

6 kriški starog hleba

2 kašike maslaca

grožđice

4 jaja

240 ml mleka

150 g šećera

kašičica cimeta

kašičice arome vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 175°C. Hleb iscepkajte na kockice i stavite u srednju posudu za pečenje. Po hlebu prelijte maslac i stavite grožđice. U drugoj činiji umutite jaja, pa dodajte mleko, šećer, cimet i vanilu. Sve mora biti dobro povezano. Smesu prelijte preko hleba i lagano sve potisnite viljuškom. Pecite 45 minuta, pričekajte da se malo ohladi, pa pospite šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr