Kafa, jedan on najpopularnijih napitaka od mlevenog zrna, ispija se širom sveta tokom celog dana. Ako je volite ne samo u svom klasičnom obliku, već vam odgovara i kada se nađe u tortama i kolačima, onda je ovo pravi recept za vas. Ovaj penasti kolač sa keksima i kakaom na vrhu odličan je za sve koji vole kombinaciju kafe i slatkog. Za njegovo spremanje neće vam trebati mnogo vremena, ne peče se, a kada se ohladi bićete zadovoljni dobijenim rezultatom.
Sastojci:
- 250 g mlevenog kakao keksa
- 100 g putera
- 5 belanaca
- 300 g šećera u prahu
- 15 g želatina
- 3 kašike nes kafe
- 20 g kakaoa
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim puterom, dobro izmešajte i sipajte u kalup za kolače, pa kašikom dobro utapkajte. Posudi sa belancima dodajte šećer, mikserom mešajte, pa postepeno sipajte želatin i dobro mutite. Smesu podelite na dva dela i u jednu od njih stavite nes kafu, koju ste prethodno sa malo hladne vode umutili da dobijete penu. U kalup sipajte belu smesu, a zatim i onu sa kafom, sve izmešajte i ostavite u fližideru da se hladi jedan sat, pa je na kraju pospite kakaom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus