Kolač koji izgleda kao da ste se mnogo trudili, a ustvari je prilično jednostavan za pripremu. Korica je sa dodatkom kakoa pa izgleda čokoladno, a beli fil je od sitnog sira. Kolač podseća na minjone, popularan desert koji svi volimo. Evo kako možete da ga napravite.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 60 ml ulja
- 70 ml mleka
- 3 jaja
- 2 kašike kakaoa
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
Punjenje:
- 220 g mladog sira
- šećer po ukusu
- 1 jaje
- kašika kukuruznog skroba
- vanilin šećer kesica
Priprema:
Veličina kalupa na unutrašnjoj ivici je 21 cm. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao u jednoj činiji. U drugoj činiji pomešajte sitan sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte i jaje pa umutite mikserom da nema grudvica. Dodajte potom skrob i promešajte. U trćoj činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dok mutite lagano dodajte ulje a potom i mleko. Kada ste dobro umutili dodajte onu prvu smesu sa brašnom pa umutite mikserom. U pleh koji je prekriven pek papirom izručite smesu, poravnajte. Fil od sira prebacite u poslastičarski špric (Kesu) pa pravite trake prvo po sredini, a potom i po krajevima. Trake podebljajte slobodno kako biste istrošili ceo fil.
Peći na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Vreme pečenja i temperatura zavise od karakteristika rerne. Isecite na kocke pre posluživanja.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način