Kolač koji izgleda kao da ste se mnogo trudili, a ustvari je prilično jednostavan za pripremu. Korica je sa dodatkom kakoa pa izgleda čokoladno, a  beli fil je od sitnog sira. Kolač podseća na minjone, popularan desert koji svi volimo. Evo kako možete da ga napravite.

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 70 ml mleka
  • 3 jaja
  • 2 kašike kakaoa
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer

Punjenje:

  • 220 g mladog sira
  • šećer po ukusu
  • 1 jaje
  • kašika kukuruznog skroba
  • vanilin šećer kesica

Priprema:

Veličina kalupa na unutrašnjoj ivici je 21 cm. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao u jednoj činiji. U drugoj činiji pomešajte sitan sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte i jaje pa umutite mikserom da nema grudvica. Dodajte potom skrob i promešajte. U trćoj činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dok mutite lagano dodajte ulje a potom i mleko. Kada ste dobro umutili dodajte onu prvu smesu sa brašnom pa umutite mikserom. U pleh koji je prekriven pek papirom izručite smesu, poravnajte. Fil od sira prebacite u poslastičarski špric (Kesu) pa pravite trake prvo po sredini, a potom i po krajevima. Trake podebljajte slobodno kako biste istrošili ceo fil.

Peći na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Vreme pečenja i temperatura zavise od karakteristika rerne. Isecite na kocke pre posluživanja.