Tri leće kolač je poznat po svojoj sočnosti, jer biskvit prelivamo sa 3 različite vrste mleka. Ovaj kolač čiji je recept pred vama se pravi malo drugačije, sastojci su jeftiniji, ali izgled i ukus podsećaju na popularan tri leće desert.

Ukoliko volite sočne i mlekaste poslastice, kao što je koh pogledajte recept u nastavku.

Sastojci:

  • 250 g šećera 
  • 500 ml mleka
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer 

Priprema:

150 grama šećera sipajte u tiganj i stavite da se zagreva kako bi se karamelizovao. Gotov karamel izručite u vatrostalnu užu posudu. U mleko dodajte pola preostalog šećera pa zagrevajte dok se šećer ne otopi. Jaja umutite sa preostalim šećerom i vanilinim šećerpm, pa uz stalno mešanje, dodajte zagrejano mleko. Zatim smesu procedite kroz cediljku pa sipajte preko karamela. Tu vatrostalnu posudu stavite u veću vatrostalnu koja je do pola napunjena vodom. Pecite 40-45 minuta na 160 ° C. Nakon pečenja, stavite u frižider na 2-3 sata.