Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEZ MEŠENJA I VARJAČE - MAFINI OD PRHKOG TESTA SA KOMADIĆIMA JABUKE: Rukama izdrobite sastojke, pa zapecite

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Mafine sa komadićima jabuke možete da poslužite sa kuvanim vinom.

Mafini sa jabukama Izvor: Printscreen/YT/ Ricette dolci

Znamo da je pita sa jabukama pravi jesenji kolač, ali kada napolju zahladi volimo da jedemo sve poslastice sa jabukama. Zato pripremite ovaj jednostavan recept za mafine od prhkog testa sa komadićima jabuka. Sitni zalogaji koji će vas oduševiti, a mogu i za slavu da se služe. 

Možda ste veći ljubitelj maka ili bundeve, pa saznajte kako da napravite pitu sa te 2 namirnice. 

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 35 g šećera
  • 15 g putera
  • 1/2 limunovog soka

Za testo:

  • 150 g brašna 
  • 50 g šećera u prahu
  • 55 g putera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 žumance

Možda će vas zanimati

Priprema:

Jabuke isecite na kockice, pa stavite u šerpu. Dodajte šećer, limunov sok i puter. Kuvajte na niskoj temperaturi nekih 10-12 minuta. Pomešajte prosejano prašno, šećer u prahu i prašak za pecivo. Zatim dodajte puter i rukama sjedinite, da dobijete mrvičasto testo. Zatim dodajte i žumance. Dobro sjedinite. Kalup za mafine premažite puterom. Sipajte kašiku testa, čašom pritisnite, pa stavite fil od jabuka. Preko stavite još malo testa, ali sada ostavite tako mrvičasto. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti