Ko još može da odoli čokoladnoj torti ili kolaču? Još kada dodate i keks nema bolje poslastice. Ono što svaka domaćica voli je da napravi ukusnu tortu bez puno muke i truda. E pa, ovo je idealan recept jer se ne peče, samo se sjedine sastojci i ohladi se u frižideru. Većinu namirnica uglavnom imate kod kuće, pa je velika šansa da nećete morati ni do radnje da idete. 

Čokoladnu tortu sa keksom možete da poslužite na proslavama, ali i posle nedeljnog ručka

Sastojci:

  • 500 g keksa 
  • 150 g pečenih oraha
  • 150 g šećera
  • 150 g putera
  • 50 g kakao praha
  • 240 ml vode/kafe

Za ganaš:

  • 120 g čokolade
  • 120 ml slatke pavlake

Priprema:

Keks sitnije izlomite. Stavite u posudu, pa dodajte mlevene orahe. U šerpi pomešajte šećer, puter, kakao u prahu i vodu/kafu. Kada prokuljača kuvajte još 5 minuta uz konstantno mešanje. Prelijte preko keksa i oraha i dobro promešajte. Sipajte u kalup i dobro pritisnite da se sve rasporedi. Ostavite u frižideru. Istopite čokoladu i slatku pavlaku i prelijte kolač. Ohladite u frižideru nekih 2-3 sata. Ukrasite orasima.