Ko još može da odoli čokoladnoj torti ili kolaču? Još kada dodate i keks nema bolje poslastice. Ono što svaka domaćica voli je da napravi ukusnu tortu bez puno muke i truda. E pa, ovo je idealan recept jer se ne peče, samo se sjedine sastojci i ohladi se u frižideru. Većinu namirnica uglavnom imate kod kuće, pa je velika šansa da nećete morati ni do radnje da idete.
Čokoladnu tortu sa keksom možete da poslužite na proslavama, ali i posle nedeljnog ručka.
Sastojci:
- 500 g keksa
- 150 g pečenih oraha
- 150 g šećera
- 150 g putera
- 50 g kakao praha
- 240 ml vode/kafe
Za ganaš:
- 120 g čokolade
- 120 ml slatke pavlake
Priprema:
Keks sitnije izlomite. Stavite u posudu, pa dodajte mlevene orahe. U šerpi pomešajte šećer, puter, kakao u prahu i vodu/kafu. Kada prokuljača kuvajte još 5 minuta uz konstantno mešanje. Prelijte preko keksa i oraha i dobro promešajte. Sipajte u kalup i dobro pritisnite da se sve rasporedi. Ostavite u frižideru. Istopite čokoladu i slatku pavlaku i prelijte kolač. Ohladite u frižideru nekih 2-3 sata. Ukrasite orasima.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem