Ko još može da odoli čokoladnoj torti ili kolaču? Još kada dodate i keks nema bolje poslastice. Ono što svaka domaćica voli je da napravi ukusnu tortu bez puno muke i truda. E pa, ovo je idealan recept jer se ne peče, samo se sjedine sastojci i ohladi se u frižideru. Većinu namirnica uglavnom imate kod kuće, pa je velika šansa da nećete morati ni do radnje da idete.
Čokoladnu tortu sa keksom možete da poslužite na proslavama, ali i posle nedeljnog ručka.
Sastojci:
- 500 g keksa
- 150 g pečenih oraha
- 150 g šećera
- 150 g putera
- 50 g kakao praha
- 240 ml vode/kafe
Za ganaš:
- 120 g čokolade
- 120 ml slatke pavlake
Priprema:
Keks sitnije izlomite. Stavite u posudu, pa dodajte mlevene orahe. U šerpi pomešajte šećer, puter, kakao u prahu i vodu/kafu. Kada prokuljača kuvajte još 5 minuta uz konstantno mešanje. Prelijte preko keksa i oraha i dobro promešajte. Sipajte u kalup i dobro pritisnite da se sve rasporedi. Ostavite u frižideru. Istopite čokoladu i slatku pavlaku i prelijte kolač. Ohladite u frižideru nekih 2-3 sata. Ukrasite orasima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus