Torte ili kolači koji se ne peku su idealni za sve vrste proslava, ali i kada vam se jede nešto slatko, a mrzi vas da pečete patišpanj, pa razne filove i glazure. Ova torta možda na prvi pogled deluje kao da vam treba puno vremena za pripremu, ali vam neće oduzeti mnogo. Uz malo truda i strpljenja dobićete prelepu poslasticu od izmrvljenog testa, kao i sa 2 različita fila.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 150 g hladnog putera
- 80 g šećera
Za fil:
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 500 ml mleka
- 50 g brašna
- 10 g vanilin šećera
- 70 g putera
- 150 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
U brašno izrendajte ledeni puter, pa dodajte šećer. Prstima sjedinite da dobijete mrvičasto testo, pa propržite u suvom tiganju. U mleko dodajte šećer, vanilin šećer i brašno. Promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje, pa dodajte puter i kuvajte uz mešanje dok se ne otopi. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom. U kalup sipajte prvo red "kore" u tanjem sloju, pa red belog fila, a onda red čokolade. Sve sipajte u tanjem sloju i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji sloj treba da bude "kora". Ohladite u frižideru sat vremena.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.