Ako vam treba brzi kolač koji se lako pravi, a da bude i mlečan onda je ovo pravi recept. Napravite ukusnu poslasticu od svega par jeftinih sastojaka, koje verovatno imate kod kuće. Pomešajte želatin, mleko, jaja i kiselu pavlaku, sipajte u tetrapak i ohladite. Ne treba vam puno vremena za pripremu, možda vam oduzme 15-ak minuta, a posle samo ostavite da se ohladi. 

Sastojci:

  • 20 g želatina
  • 300 ml mleka
  • 3 žumanca
  • 60 g šećera 
  • 350 g kisele pavlake
  • 10 g vanilin šećera

Priprema:

Želatin pomešajte sa mlekom (100 ml), a žumanca umutite sa šećerom. Zatim u žumanca dodajte hladno mleko (200 ml). Kuvajte dok ne proključa uz stalno mešanje. Zatim dodajte želatin i lagano sjedinite. Pomešajte kiselu pavlaku i vanilin šećer i lagano sjedinite. Ohladite u frižideru, pa pomešajte obe smese. Sipajte u tetrapak ili u kalup i pokrijte providnom folijom. Ohladite u frižideru. Dekorišite čokoladom i keksom.