Isprobajte novi slatkiš, uživajte u kremastim zalogajima sa ukusom karamele.
Sastojci:
- 100 grama putera
- 120 grama pšeničnog brašna
- Litar mleka
- 170 grama šećera
- Kašičica ekstrakta vanile
- Kašika kukuruznog skroba
- 300 mililitara vode
Priprema:
U dublju posudu stavite puter, pa stavite na ringlu da se otopi. Zatim u otopljeni puter dodajte brašno, pa dobro izmešajte, a zatim dodajte ceo litar mleka, ali postepeno i uz mešanje. Kuvajte na tihoj vatri, a zatim u to dodajte 80 grama šećera, pa opet izmešajte i dodajte ekstrakt vanile. Kuvajte sve dok se krem ne postane gušći, poput pudinga, a zatim ostavite da se prohladi, pa ga sipajte u kalup ili posudu koju ste pripremili.
Ostavite da se prohladi još oko pola sata, a vi u međuvremenu napravite preliv.
U manjoj posudi pomešajte kukuruzni skrob i 200 mililitara vode, pa dobro izmešajte da nestanu grumuljice.
U tiganj sipajte 90 grama šećera i stavite na tihu vatru da se istopi. Kada dobije zlatnu boju, u šećer dodajte 100 mililitara vode, izmešajte i u to dodajte mešavinu kukuruznog skroba i vode koju ste pripremili. Ponovo sve izmešajte i ostavite na vatri dok karamel preliv ne postane gušći.
Preliv sipajte preko kremaste poslastice, rasporedite ga po celoj površini i ostavite u frižideru da se ohladi oko 30 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem