Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

DOK JE JOŠ VRUĆ, ZALIJTE GA KAJMAKOM: Harmonika krompir iz rerne će oduševiti gurmane, a gotov je za pola sata

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Pravi se vrlo jednostavno, a ukus je fantastičan.

Izvor: Serpica.net

Ovakav krompir mnogi još nikad nisu probali, a svako ko ga je probao kaže da je bolji od pomfrita! Za njegovu pripremu potrebno vam je samo nekoliko jednostavnih sastojaka i vrlo malo vremena. Možete koristiti i mladi i stari krompir, koji god da imate.

Sastojci:

  • krompir (onoliko komada koliko želite pojesti)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 - 2 kobasice
  • ulje
  • začini

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir oprati, oljuštiti pa zaseći svaki nožem, ali ne do kraja. Izvadite koji kolut da bi vam ostalo mesta za nadev. Ređajte kobasice i mladi luk između svakog koluta. Stavite foliju na tepsiju, krompir poređajte, a ostatke od krompira i luka stavite okolo. Začinite biljnim začinom, solju, biberom po želji. Prelijte uljem. Ušuškajte krompir u foliju.

Stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata dok krompir ne omekša. 5 minuta pred kraj otvorite foliju da krompir porumeni odozgo. Na vruć krompir stavite kajmak i tako služite.

Izvor: serpica.net

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti