Ovakav krompir mnogi još nikad nisu probali, a svako ko ga je probao kaže da je bolji od pomfrita! Za njegovu pripremu potrebno vam je samo nekoliko jednostavnih sastojaka i vrlo malo vremena. Možete koristiti i mladi i stari krompir, koji god da imate.
Sastojci:
- krompir (onoliko komada koliko želite pojesti)
- 1 glavica crnog luka
- 1 - 2 kobasice
- ulje
- začini
Priprema:
Krompir oprati, oljuštiti pa zaseći svaki nožem, ali ne do kraja. Izvadite koji kolut da bi vam ostalo mesta za nadev. Ređajte kobasice i mladi luk između svakog koluta. Stavite foliju na tepsiju, krompir poređajte, a ostatke od krompira i luka stavite okolo. Začinite biljnim začinom, solju, biberom po želji. Prelijte uljem. Ušuškajte krompir u foliju.
Stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata dok krompir ne omekša. 5 minuta pred kraj otvorite foliju da krompir porumeni odozgo. Na vruć krompir stavite kajmak i tako služite.
Izvor: serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem