Ovakav krompir mnogi još nikad nisu probali, a svako ko ga je probao kaže da je bolji od pomfrita! Za njegovu pripremu potrebno vam je samo nekoliko jednostavnih sastojaka i vrlo malo vremena. Možete koristiti i mladi i stari krompir, koji god da imate.

Sastojci:

  • krompir (onoliko komada koliko želite pojesti)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 - 2 kobasice
  • ulje
  • začini

Priprema:

Krompir oprati, oljuštiti pa zaseći svaki nožem, ali ne do kraja. Izvadite koji kolut da bi vam ostalo mesta za nadev. Ređajte kobasice i mladi luk između svakog koluta. Stavite foliju na tepsiju, krompir poređajte, a ostatke od krompira i luka stavite okolo. Začinite biljnim začinom, solju, biberom po želji. Prelijte uljem. Ušuškajte krompir u foliju.

Stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata dok krompir ne omekša. 5 minuta pred kraj otvorite foliju da krompir porumeni odozgo. Na vruć krompir stavite kajmak i tako služite.

Izvor: serpica.net