Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

RASLI SMO NA OVIM KOLAČIĆIMA NAŠIH MAMA I BAKA: Brzo se prave, mekani su, mogu dugo da stoje

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Mekani i mirisni rolati od testa punjeni džemom ili kremom.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Starinksi kolačići koje su nam često pravile naše mame i bake. Ranije su se obično pravili na masti, ali sada ih možete napraviti i sa maslacem. Jednostavni su za pripremu, a prednost je ta što mogu dugo da stoje.

Ukoliko volite kolače bez filova unutra isprobajte recept za čuvene polumesece ili vanilin kiflice.

Sastojci:

  • 180 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo (1 ravna kašičica)
  • malo soli
  • 2 vanilin šećera
  • korica limuna
  • 80 g maslaca
  • 1 jaje

Možda će vas zanimati

Za nadev

  • 250 g krema ili džema
  • po potrebi 2-3 kašike mleka
  • 1 vanilin šećer
  • prah šećer za posipanje

Priprema:

U vangli prosejati brašno sa praškom za pecivom, dodati rastopljen maslac, koricu limuna i jaje, vanilin šećer ili dodajte po želji šećera i zamesiti testo mekše. Ako treba dodati 2-3 kašike mleka. Razviti tanko pa na dno stavljati krem i donju stranu presaviti i iseći dobro.Rukama stisnuti ivice, praviti valjak pa seći na desetak cm rolatiće i ređati u podmazan pleh.

Možete malo probosti viljuškom da imaju vazduha da ne pucaju. Peći 15-20 min da samo malo zarumene. Rešetku podići za jednu više u rerni. Uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti