Ove kolačiće smo svi jeli u detinjstvu. Vreme je da naučite da ih napravite.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih badema
- 100 g šećera
- srž 1 štapića vanile
- 1 jaje
- 150 g putera
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
1. Izmešajte brašno s bademom, šećerom i polovinom srži vanile. Od smese napravite gomilicu, u sredinu dodajte jaje, okolo stavite komadiće putera. Brzo rukama umesite testo. Oblikujte 2 valjka, obmotajte ih folijom i ostavite sat vremena u frižideru.
2. Valjke isecite na komadiće od kojih potom oblikujte kiflice. Stavite ih na mastan papir i ostavite da se hlade otprilike 15 minuta.
3. Rernu za to vreme zagrejte na 170 stepeni, stavite kiflice i pecite oko 10 minuta.
4. Izmešajte šećer u prahu s ostatkom vanile, i u tu smesu uvaljajte još vruće kiflice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem