Ove kolačiće smo svi jeli u detinjstvu. Vreme je da naučite da ih napravite.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih badema
- 100 g šećera
- srž 1 štapića vanile
- 1 jaje
- 150 g putera
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
1. Izmešajte brašno s bademom, šećerom i polovinom srži vanile. Od smese napravite gomilicu, u sredinu dodajte jaje, okolo stavite komadiće putera. Brzo rukama umesite testo. Oblikujte 2 valjka, obmotajte ih folijom i ostavite sat vremena u frižideru.
2. Valjke isecite na komadiće od kojih potom oblikujte kiflice. Stavite ih na mastan papir i ostavite da se hlade otprilike 15 minuta.
3. Rernu za to vreme zagrejte na 170 stepeni, stavite kiflice i pecite oko 10 minuta.
4. Izmešajte šećer u prahu s ostatkom vanile, i u tu smesu uvaljajte još vruće kiflice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus