Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Umeren desert za svačiji ukus: KORICA OD LEŠNIKA I KEKSA, FIL OD 2 VRSTE ČOKOLADE, A SVE TO PREKIRVENO MASKARPONE SIROM

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Umeren desert za svačiji ukus: KORICA OD LEŠNIKA I KEKSA, FIL OD 2 VRSTE ČOKOLADE, A SVE TO PREKIRVENO MASKARPONE SIROM

Izvor: Foto: Printscreen/Instagram/Slatka domoćica

Ako želite neki izvanredan kolač koji če se svima dopasti, onda je ovo recept za vas.

Sastojci:

Korica:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 150 g istopljenog putera
  • 1 kašika prah šećera
  • oko 130 ml mleka

Ganaš krem:

  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g crne čokolade
  • 250 g slatke pavlake

Maskarpone krem:

  • 250 g maskarpone sira
  • 80 g prah šećera
  • 200 g mlečne slatke pavlake

Priprema:

Za koricu pomešajte sve sastojke, mleko se dodaje na kraju da biste znali koliko treba da dodate, dodajte malo po malo dok ne nastane smesa koja može lepo da se utisne u kalup.

Nakon što se dobije željena smesa, utisnite je u kalup i pecite na 180°C nekih 10ak minuta dok ne dobije zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite sa strane da se malo ohladi.

Za to vreme se napravite ganaš, tako što ćete istopiti slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, uz konstanto mešanje. Zatim je polako prelijte preko korice, lepo rasporedite i stavite u frižider na nekih 1h dok se ganaš ne stegne.

Za maskarpone krem kratko umutite maskarpone i prah šećer, zatim dodajte neumućenu slatku pavlaku i mutite sve dok ne nastane glatka smesa. Fil rasporedite kašikom po ohlađenoj čokoladi, ukrasiti po želji i vratite u frižider na još 1h. Tart je spreman za jelo čim se maskarpone sloj ohladi.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica 

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti