Ako želite neki izvanredan kolač koji če se svima dopasti, onda je ovo recept za vas.
Sastojci:
Korica:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih lešnika
- 150 g istopljenog putera
- 1 kašika prah šećera
- oko 130 ml mleka
Ganaš krem:
- 150 g mlečne čokolade
- 150 g crne čokolade
- 250 g slatke pavlake
Maskarpone krem:
- 250 g maskarpone sira
- 80 g prah šećera
- 200 g mlečne slatke pavlake
Priprema:
Za koricu pomešajte sve sastojke, mleko se dodaje na kraju da biste znali koliko treba da dodate, dodajte malo po malo dok ne nastane smesa koja može lepo da se utisne u kalup.
Nakon što se dobije željena smesa, utisnite je u kalup i pecite na 180°C nekih 10ak minuta dok ne dobije zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite sa strane da se malo ohladi.
Za to vreme se napravite ganaš, tako što ćete istopiti slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, uz konstanto mešanje. Zatim je polako prelijte preko korice, lepo rasporedite i stavite u frižider na nekih 1h dok se ganaš ne stegne.
Za maskarpone krem kratko umutite maskarpone i prah šećer, zatim dodajte neumućenu slatku pavlaku i mutite sve dok ne nastane glatka smesa. Fil rasporedite kašikom po ohlađenoj čokoladi, ukrasiti po želji i vratite u frižider na još 1h. Tart je spreman za jelo čim se maskarpone sloj ohladi.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem