Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KULINARSKI TRIK KOJI IH ČINI MEKANIM I KAD ODSTOJE: Smesu za palačinke napravite ovako i neće biti žilave

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Saznajte jednostavan trik kako da palačinke ne budu žilave ukoliko vam ostanu za sutradan.

Kako da palačinke ne budu žilave 1698447820 Izvor: Shutterstock

Palačinke su omiljena poslastica u svakoj porodici, a najviše im se raduju deca. Svima nam se nekad desi da napravimo previše palačinki, koje zatim ostanu za sutradan. Međutim, sutradan obično budu žilave i više nije to to.  Uz jednostavan trik, koji sigurno niste znali, uspećete da svaki put napravite savršeno meke i vazdušaste palačinke.

Možda će vas zanimati

Smesu za palačinke pravite kao i inače, uz jednu sitnu, ali presudnu izmenu. Potrebno je da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekši sneg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.

Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu, predivnu mekoću. Ono što je najbolje u celoj priči je to da čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti