Palačinke su omiljena poslastica u svakoj porodici, a najviše im se raduju deca. Svima nam se nekad desi da napravimo previše palačinki, koje zatim ostanu za sutradan. Međutim, sutradan obično budu žilave i više nije to to. Uz jednostavan trik, koji sigurno niste znali, uspećete da svaki put napravite savršeno meke i vazdušaste palačinke.
Smesu za palačinke pravite kao i inače, uz jednu sitnu, ali presudnu izmenu. Potrebno je da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekši sneg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.
Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu, predivnu mekoću. Ono što je najbolje u celoj priči je to da čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus