Jedan od nezaobilaznih sastojaka pripreme različitih jela je upravo meso. Mleveno koristimo u jelima poput musake, bolonjeze sosa, ćufti, ćevapa, a šnicle za različite đakonije. Iskoristite njegov maksimum, ali izbegnite nekoliko grešaka.
Ne zamrzavajte meso u pakovanju u kom ste ga kupili
Pakovanje iz mesare/prodavnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u aluminijumsku foliju pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu kesicu i ostavite u zamrzivač.
Ne odmrzavajte ga u mikrotalasnoj
Kada se zamrznuto meso ubaci u mikrotalasnu, zagrevanjem ona počinje da kuva površinski sloj mesa. Zbog toga je najbolje meso odmrznuti na prirodan način.
Nemojte ga ispirati pre ni posle termičke obrade
Ispiranje mesa pre termičke obrade ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav ukus.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus