Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO PERETE MESO PRE PRŽENJA ODMAH PRESTANITE: Domaćice obično prave ove 3 greške sa mesom

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Evo gde grešite u pripremi mlevenog mesa.

Greške u pripremi mesa 300661556 Izvor: Shutterstock

Jedan od nezaobilaznih sastojaka pripreme različitih jela je upravo meso. Mleveno koristimo u jelima poput musake, bolonjeze sosa, ćufti, ćevapa, a šnicle za različite đakonije. Iskoristite njegov maksimum, ali izbegnite nekoliko grešaka.

Ne zamrzavajte meso u pakovanju u kom ste ga kupili

Pakovanje iz mesare/prodavnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u aluminijumsku foliju pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu kesicu i ostavite u zamrzivač.

Možda će vas zanimati

Ne odmrzavajte ga u mikrotalasnoj

Kada se zamrznuto meso ubaci u mikrotalasnu, zagrevanjem ona počinje da kuva površinski sloj mesa. Zbog toga je najbolje meso odmrznuti na prirodan način.

Nemojte ga ispirati pre ni posle termičke obrade

Ispiranje mesa pre termičke obrade ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav ukus.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti