Jedan od nezaobilaznih sastojaka pripreme različitih jela je upravo meso. Mleveno koristimo u jelima poput musake, bolonjeze sosa, ćufti, ćevapa, a šnicle za različite đakonije. Iskoristite njegov maksimum, ali izbegnite nekoliko grešaka.

Ne zamrzavajte meso u pakovanju u kom ste ga kupili

Pakovanje iz mesare/prodavnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u aluminijumsku foliju pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu kesicu i ostavite u zamrzivač.

Ne odmrzavajte ga u mikrotalasnoj

Kada se zamrznuto meso ubaci u mikrotalasnu, zagrevanjem ona počinje da kuva površinski sloj mesa. Zbog toga je najbolje meso odmrznuti na prirodan način.

Nemojte ga ispirati pre ni posle termičke obrade

Ispiranje mesa pre termičke obrade ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav ukus.