Jedan od nezaobilaznih sastojaka pripreme različitih jela je upravo meso. Mleveno koristimo u jelima poput musake, bolonjeze sosa, ćufti, ćevapa, a šnicle za različite đakonije. Iskoristite njegov maksimum, ali izbegnite nekoliko grešaka.
Ne zamrzavajte meso u pakovanju u kom ste ga kupili
Pakovanje iz mesare/prodavnice je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umesto toga, meso položite u aluminijumsku foliju pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu kesicu i ostavite u zamrzivač.
Ne odmrzavajte ga u mikrotalasnoj
Kada se zamrznuto meso ubaci u mikrotalasnu, zagrevanjem ona počinje da kuva površinski sloj mesa. Zbog toga je najbolje meso odmrznuti na prirodan način.
Nemojte ga ispirati pre ni posle termičke obrade
Ispiranje mesa pre termičke obrade ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav ukus.
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi