Da li postoji osoba koja ne voli domaću supu sa knedlama ili češke knedle u nekom saftanom jelu. Ako imate bajat hleb nemojte ga bacati jer možete da napravite fenomenalne knedle. Recept nam dolazi iz Nemačke i poznate su kao nemačke ili lovačke knedle. Ovako pripremljene knedle možete da poslužite uz gulaš ili paprikaš, ali i uz neko meso sa fenomenalnim sosom od pečuraka. Takođe, jedan od načina na koji možete da ih služite jeste u supi ili čorbi.
Sastojci:
- 550 g bajatog hleba
- 100 g slanine
- 1 crni luk
- 250 ml mleka
- 2 jajeta
- 1-2 kašike prezli
- malo peršuna
- 2 grančice timijana
Priprema:
Hleb izrežite na kockice i propržite u tiganju. Ugrejte mleko, pa kada se hleb ohladi, prelijte ga. Isecite slaninu i luk na sitno. Na puter prodinstajte luk, pa slaninu. Zatim dodajte u hleb, a zatim iseckani peršun i jaja, kao i prezle. Posolite i pobiberite. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji 15 minuta. Pokvasite ruke, pa formirajte loptice. Stavite u posoljenu, ključalu vodu i kuvajte 10-15 minuta.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća