Da li postoji osoba koja ne voli domaću supu sa knedlama ili češke knedle u nekom saftanom jelu. Ako imate bajat hleb nemojte ga bacati jer možete da napravite fenomenalne knedle. Recept nam dolazi iz Nemačke i poznate su kao nemačke ili lovačke knedle. Ovako pripremljene knedle možete da poslužite uz gulaš ili paprikaš, ali i uz neko meso sa fenomenalnim sosom od pečuraka. Takođe, jedan od načina na koji možete da ih služite jeste u supi ili čorbi.
Sastojci:
- 550 g bajatog hleba
- 100 g slanine
- 1 crni luk
- 250 ml mleka
- 2 jajeta
- 1-2 kašike prezli
- malo peršuna
- 2 grančice timijana
Priprema:
Hleb izrežite na kockice i propržite u tiganju. Ugrejte mleko, pa kada se hleb ohladi, prelijte ga. Isecite slaninu i luk na sitno. Na puter prodinstajte luk, pa slaninu. Zatim dodajte u hleb, a zatim iseckani peršun i jaja, kao i prezle. Posolite i pobiberite. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji 15 minuta. Pokvasite ruke, pa formirajte loptice. Stavite u posoljenu, ključalu vodu i kuvajte 10-15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus