Ako volite da jedete slatko, sigurno vam se nekad desilo da naletite na ono koje je ušećereno i odmah vam pokvari užitak. Da li ste znali zbog čega se to dešava? Iskusne domaćice kažu, da većina početnika pravi ključnu grešku - prekuva slatko. Prilikom kuvanja slatkog, po pravilu bi ga trebalo skloniti sa vatre dok je još tečno, jer će se, kada se ohladi, sigurno zgusnuti. Ako ga pustite da se zgusne do kraja na ringli, rizikujete da u teglama dobijete ušećereno slatko.
Ali za to postoji rešenje, zato ga nemojte bacati - možete da ga sačuvate.
Kako da ga sačuvate?
Slatko se lako "popravlja". Prvi korak je da ga ugrejete na pari ili u mikrotalasnoj i pustite da se šećer istopi. Zatim ga prebacite u šerpu, dodajte malo tople vode i stavite da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodaje se limunska kiselina. Dva grama na jedan litar tečnosti, i toplo slatko se stavlja u suve tegle, koje se okreću da se vakumiraju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem