Ako volite da jedete slatko, sigurno vam se nekad desilo da naletite na ono koje je ušećereno i odmah vam pokvari užitak. Da li ste znali zbog čega se to dešava? Iskusne domaćice kažu, da većina početnika pravi ključnu grešku - prekuva slatko. Prilikom kuvanja slatkog, po pravilu bi ga trebalo skloniti sa vatre dok je još tečno, jer će se, kada se ohladi, sigurno zgusnuti. Ako ga pustite da se zgusne do kraja na ringli, rizikujete da u teglama dobijete ušećereno slatko.
Ali za to postoji rešenje, zato ga nemojte bacati - možete da ga sačuvate.
Kako da ga sačuvate?
Slatko se lako "popravlja". Prvi korak je da ga ugrejete na pari ili u mikrotalasnoj i pustite da se šećer istopi. Zatim ga prebacite u šerpu, dodajte malo tople vode i stavite da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodaje se limunska kiselina. Dva grama na jedan litar tečnosti, i toplo slatko se stavlja u suve tegle, koje se okreću da se vakumiraju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus