Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA VAM SE NIKAD NE UŠEĆERI SLATKO - STARI TRIK I MALO TRUDA: Ako se već previše zgusnulo, uradite samo ovo!

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ušećerilo vam se slatko? Evo kako da ga sačuvate.

Ušećereno slatko 745817911 Izvor: Shutterstock

Ako volite da jedete slatko, sigurno vam se nekad desilo da naletite na ono koje je ušećereno i odmah vam pokvari užitak. Da li ste znali zbog čega se to dešava? Iskusne domaćice kažu, da većina početnika pravi ključnu grešku - prekuva slatko. Prilikom kuvanja slatkog, po pravilu bi ga trebalo skloniti sa vatre dok je još tečno, jer će se, kada se ohladi, sigurno zgusnuti. Ako ga pustite da se zgusne do kraja na ringli, rizikujete da u teglama dobijete ušećereno slatko.

Ali za to postoji rešenje, zato ga nemojte bacati - možete da ga sačuvate.

Možda će vas zanimati

Kako da ga sačuvate?

Slatko se lako "popravlja". Prvi korak je da ga ugrejete na pari ili u mikrotalasnoj i pustite da se šećer istopi. Zatim ga prebacite u šerpu, dodajte malo tople vode i stavite da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodaje se limunska kiselina. Dva grama na jedan litar tečnosti, i toplo slatko se stavlja u suve tegle, koje se okreću da se vakumiraju.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti