Od gotovih kora napravite zanimljivu pitu. Umesto da je punite sirom, spanaćem ili mesom probajte smesu od brašna i još par sastojaka. Ukus je odličan, a brza priprema je dodatni plus. Kada vam treba doručak ili večera ovo je rešenje, ali takođe i ako vam se gosti najave, pa želite da ih počastite nečim novim. Služite sa sirom ili kiselim mlekom. 

Sastojci:

  • 500 g kora spelta-heljda
  • 250 g kukuruznog belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1 kašičica soli
  • 120 ml ulja
  • 250 ml mlake vode

Za premaz:

  • 100 ml kisele vode
  • 80 ml ulja

Priprema:

Brašno, mlaku vodu, ulje, prašak za pecivo i so lepo sjedinite. U pleh stavite dve kore i svaku lepo premažite smesom od ulja i kisele vode. Zatim sipajte 2 kašike smese od brašna, pa 2 kore (premažite ih uljem i kiselom vodomI i tako dok ne utrošite sav materijal. Isecite na kocke i pecite dok ne porumeni. Pečenu malo premažite uljem i kiselom vodom i ostaviti da se prohladi. 

Recept poslala Tanja Đorđević