Od gotovih kora napravite zanimljivu pitu. Umesto da je punite sirom, spanaćem ili mesom probajte smesu od brašna i još par sastojaka. Ukus je odličan, a brza priprema je dodatni plus. Kada vam treba doručak ili večera ovo je rešenje, ali takođe i ako vam se gosti najave, pa želite da ih počastite nečim novim. Služite sa sirom ili kiselim mlekom.
Sastojci:
- 500 g kora spelta-heljda
- 250 g kukuruznog belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 120 ml ulja
- 250 ml mlake vode
Za premaz:
- 100 ml kisele vode
- 80 ml ulja
Priprema:
Brašno, mlaku vodu, ulje, prašak za pecivo i so lepo sjedinite. U pleh stavite dve kore i svaku lepo premažite smesom od ulja i kisele vode. Zatim sipajte 2 kašike smese od brašna, pa 2 kore (premažite ih uljem i kiselom vodomI i tako dok ne utrošite sav materijal. Isecite na kocke i pecite dok ne porumeni. Pečenu malo premažite uljem i kiselom vodom i ostaviti da se prohladi.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus