Pitu sa kupusom i kuvanim jajima možete da doručkujete ili večerate, ali i da poslužite kao slavsko predjelo. Napravite drugačije predjelo od ostalih domaćica koje će ukusom očarati svakoga. Kupus svi vole, a kada ga spojite sa kuvanim jajima dobijate fenomenalan obrok. Testo se lako pravi, a sve ukupno za pripremu vam treba manje od sat vremena. 

Ljuske od jaja ne bacajte, nego sa njima napravite odlično sredstvo za čišćenje kuhinje. 

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g kefira 
  • 350 g brašna 
  • 2 jajeta 
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera 
  • 8 g praška za pecivo

Za punjenje:

  • 250 g kupusa 
  • 3 kuvana jajeta 
  • malo mirođije
  • malo praziluka

Priprema:

U jaja dodajte prašak za pecivo, umutite, pa dodajte šećer i so. Opet sjedinite i sipajte kefir. Promešajte, pa dodajte brašno i lepo sjedinite. Sipajte pola smese u tepsiju koju ste premazali puterom, premažite malo smese i po ivicama. Isecite kupus na trake, a kuvana jaja na kockice. Mirođiju i praziluk takođe ustitnite i sve dobro sjedinite. Sipajte preko smese u tepsiji. Preko sipajte ostatak smese i poravnajte. Pecite na 180°C oko 40 minuta.