Pitu sa kupusom i kuvanim jajima možete da doručkujete ili večerate, ali i da poslužite kao slavsko predjelo. Napravite drugačije predjelo od ostalih domaćica koje će ukusom očarati svakoga. Kupus svi vole, a kada ga spojite sa kuvanim jajima dobijate fenomenalan obrok. Testo se lako pravi, a sve ukupno za pripremu vam treba manje od sat vremena.
Ljuske od jaja ne bacajte, nego sa njima napravite odlično sredstvo za čišćenje kuhinje.
Sastojci:
Za testo:
- 500 g kefira
- 350 g brašna
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- 8 g praška za pecivo
Za punjenje:
- 250 g kupusa
- 3 kuvana jajeta
- malo mirođije
- malo praziluka
Priprema:
U jaja dodajte prašak za pecivo, umutite, pa dodajte šećer i so. Opet sjedinite i sipajte kefir. Promešajte, pa dodajte brašno i lepo sjedinite. Sipajte pola smese u tepsiju koju ste premazali puterom, premažite malo smese i po ivicama. Isecite kupus na trake, a kuvana jaja na kockice. Mirođiju i praziluk takođe ustitnite i sve dobro sjedinite. Sipajte preko smese u tepsiji. Preko sipajte ostatak smese i poravnajte. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem