Od crnog luka i lisnatog testa napravićete najzanimljive slavsko predjelo. Slani rolat ulepšaće svaku trpezu, a poseban šmek daće mu sir i mak. Mak se obično koristi za kolače, zato ovom predjelu daje zanimljivu notu, a verujemo da će se svima svideti.
Napravite ovo predjelo i gosti će se odmah razgrabiti, a vaše kulinarske sposobnosti će svi hvaliti.
Sastojci:
- 300 g lisnatog testa
- 1 crni luk
- 100 g sira
- 1 jaje
- malo maka
Priprema:
Izrendajte luk, pa ga propržite. Stavite preko lisnatog testa, a preko stavite listiće sira. Premažite umućenim jajetom deo testa koji nema ni sir ni luk, pa urolajte. Isecite parčiće, stavite u pleh obložen pek papirom, premažite jajetom svuda i pospite mak. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus