Na slavskoj trpezi bitno je predjelo, a tu spadaju i kremaste salate. Klasika su ruska i mimoza, bez koje ne može da se zamisli nijedna svečana trpeza, ali sada napravite odličnu salatu sa kuvanim jajima, tunjevinom i paradajzom. Domaći majonez pojačava ukus ove salate, ali ako vas mrzi da pravite onda možete da koristite i kupovni.
Sastojci:
- 2-3 konzerve tunjevine ili skuše
- 70 g sira
- 2-3 paradajza
- 2 jajeta
- mladi luk ili praziluk
- domaći majonez
Priprema:
Tunjevinu ocedite, a ako koristite skušu isto ocedite i iseckajte. Sir izrendajte, kao i kuvana jaja, a paradajz i luk iseckajte na sitne kockice. Prvo sloj je tunjevina, a preko luk. Zatim sipajte majonez kao mrežicu, pa kuvana jaja, majonez, sir, majonez, paradajz, pa na kraju opet majonez. Dekorišite rendanim žumancima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus