Na slavskoj trpezi bitno je predjelo, a tu spadaju i kremaste salate. Klasika su ruska i mimoza, bez koje ne može da se zamisli nijedna svečana trpeza, ali sada napravite odličnu salatu sa kuvanim jajima, tunjevinom i paradajzom. Domaći majonez pojačava ukus ove salate, ali ako vas mrzi da pravite onda možete da koristite i kupovni.
Sastojci:
- 2-3 konzerve tunjevine ili skuše
- 70 g sira
- 2-3 paradajza
- 2 jajeta
- mladi luk ili praziluk
- domaći majonez
Priprema:
Tunjevinu ocedite, a ako koristite skušu isto ocedite i iseckajte. Sir izrendajte, kao i kuvana jaja, a paradajz i luk iseckajte na sitne kockice. Prvo sloj je tunjevina, a preko luk. Zatim sipajte majonez kao mrežicu, pa kuvana jaja, majonez, sir, majonez, paradajz, pa na kraju opet majonez. Dekorišite rendanim žumancima.
Tortilje od tikvica iz rerne
Domaći hlepčići sa susamom
Domaća pašteta od sardina - kremasti namaz gotov za 5 minuta
Lagani rolat sa krem sirom i malinama
Govedina sa lukom u ljutom sosu