Na svakoj slavi pored slavskog kolača i žita obavezno je predjelo u koje spadaju zanimljive salate. Pored klasičnih kao što su ruska i mimoza, napravite nove salata neverovatnog ukusa. Salata Markiza se pravi od dimljene piletine, krompira, kuvanih jaja i sira. Naravno svaki sloj se premazuje majonez. Prva će se razgrabiti sa trpeze, a može da se služi uz pečenje ili kao predjelo.
Sastojci:
- 350 g dimljene piletine
- 2 krompira
- 3 jajeta
- 150 g šargarepe
- 150 g tvrdog sira
- mladi crni luk
- majonez
Priprema:
Кrompir skuvajte u ljusci, ostavite da se ohladi, ogulite, izrendajte i stavite kao prvi sloj. Posolite i preko sipajte majonez. Sledeći sloj je piletina isečena na kockice, odozgo pospite sitno seckanim mladim lukom, pa premažite majonezom. Zatim stavite rendana kuvana jaja. Posolite i sipajte majonez. Na kraju ide rendana kuvana šargarepa, majonez i rendani sir.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus