Na svakoj slavi pored slavskog kolača i žita obavezno je predjelo u koje spadaju zanimljive salate. Pored klasičnih kao što su ruska i mimoza, napravite nove salata neverovatnog ukusa. Salata Markiza se pravi od dimljene piletine, krompira, kuvanih jaja i sira. Naravno svaki sloj se premazuje majonez. Prva će se razgrabiti sa trpeze, a može da se služi uz pečenje ili kao predjelo. 

Sastojci:

  • 350 g dimljene piletine 
  • 2 krompira 
  • 3 jajeta 
  • 150 g šargarepe 
  • 150 g tvrdog sira 
  • mladi crni luk 
  • majonez

Priprema:
Кrompir skuvajte u ljusci, ostavite da se ohladi, ogulite, izrendajte i stavite kao prvi sloj. Posolite i preko sipajte majonez. Sledeći sloj je  piletina isečena na kockice, odozgo pospite sitno seckanim mladim lukom, pa premažite majonezom. Zatim stavite rendana kuvana jaja. Posolite i sipajte majonez. Na kraju ide rendana kuvana šargarepa, majonez i rendani sir.