Salate su odlično slavsko posluženje, jer ne samo da su ukusne, one mogu da budu i dekorativne. Salata sa dimljenom piletinom, pečurkama i krompirom je jedna od tih. Izgleda kao slana torta, a nije komplikovana za pravljenje. Ispratite korake u receptu i imaćete salatu koju će svi hvaliti. 

Sastojci:

  • 350 g krompira 
  • 500 g dimljene piletine
  • 100-150 g ljubičastog luka 
  • 300 g šargarepe 
  • 6 jaja 
  • 100-150 g kiselih krastavaca 
  • 350 g tvrdog sira 
  • 350 g mariniranih pečiraka 
  • mirođija po ukusu
  • mladi luk po ukusu
  • majonez po ukusu

Marinada za crni luk:

  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašika šećera 
  • 2 kašike sirćeta 
  • 100 ml vode 

Priprema:

Krompir skuvajte sa korom, pa kada se ohladi oljuštite i izrendajte. Dimljeno pileće meso isecite na kockice, a luk isto isecite, pa prelijte marinadom. Ostavite luk u marinadi 10-15 minuta. Šargapreu i jaja skuvajte, pa izrendajte. Sir takođe izrendajte, a pečurke procedite. Krastavce isecite sitno. U kalup ređajte krompir, majonez, piletinu, majonez, proceđeni luk, majonez, šargarepa, majonez, krastavac, majonez, jaja, majonez, sir, majonez. Pospite seckanom mirođijom, stavite pečurke, po ivici malo majoneza i seckani luk. Ostavite u frižideru da se stegne 2-3 sata.