Jednostavna priprema mediteranske piletine je ono što je izdvaja. Trebaju vam osnovne namirnice koje uglavnom imate kod kuće, a koje nisu skupe. U paradajz sosu dinstajte batake koje možete da poslužite sa krompirom. Ono što ovom jelu daje poseban šmek je bujon

Sastojci:

  • 400-500 g bataka
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 400 g seckanog pelata 
  • 250 ml pilećeg bujona
  • 1 kašičica suvog mešanog bilja
  • 600 g krompira

Priprema:

Ispržite batake u zagrejanom ulju sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte iseckani luk i šargarepu, pa propržite. Kada omekša dodajte i seckani beli luk. Sipajte pelat i bujon i krčkajte par minuta. Vratite meso unutra sa sve sokom koje je pustilo, začinite i promešajte. Poklopite i kuvajte još nekih 20-25 minuta. U međuvremenu skuvajte krompir i poslužite sa piletinom.