Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEDITERANSKA PILETINA - JEFTINO, BRZO I LAKO: U 1 posudi napravite jelo koje možete da jedete i sutradan

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Piletina u paradajz sosu je odličan izbor za večeru sa prijateljima ili porodični ručak.

Piletina u paradajz sosu 602683481.jpg Izvor: Shutterstock

Jednostavna priprema mediteranske piletine je ono što je izdvaja. Trebaju vam osnovne namirnice koje uglavnom imate kod kuće, a koje nisu skupe. U paradajz sosu dinstajte batake koje možete da poslužite sa krompirom. Ono što ovom jelu daje poseban šmek je bujon

Sastojci:

  • 400-500 g bataka
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 400 g seckanog pelata 
  • 250 ml pilećeg bujona
  • 1 kašičica suvog mešanog bilja
  • 600 g krompira

Možda će vas zanimati

Priprema:

Ispržite batake u zagrejanom ulju sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte iseckani luk i šargarepu, pa propržite. Kada omekša dodajte i seckani beli luk. Sipajte pelat i bujon i krčkajte par minuta. Vratite meso unutra sa sve sokom koje je pustilo, začinite i promešajte. Poklopite i kuvajte još nekih 20-25 minuta. U međuvremenu skuvajte krompir i poslužite sa piletinom. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti