Pečeni krompir je odličan prilog bilo kojem mesu. Ovako pripremljen možete da jedete sam, zato što se peče sa slaninom i lukom, pa ćete biti siti. Takođe, možete da ga polužite sa belim domaćim sirom kao večeru. Ukus je neverovan, a prirpema jednostavna. Uživajte!
Sastojci:
- krompir
- 450 g slanine
- 2 ljubičasta luka
- 6 čenova belog luka
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusuci. Kada se ohladi skinite ljusku i isecite na veće komade. Iseckanu slaninu prorpžite sa seckanim lukom. Ljubičasti isecite na rebarca, a beli luk na krupnije komade. U teopsiju sipajte krompir, pa posolite, pobiberite i začinite crvenom mlevenom paprikom. Promešajte, pa preko sipajte isprženu slaninu i luk. Pecite na 190°C oko 40-45 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem