Pečeni krompir je odličan prilog bilo kojem mesu. Ovako pripremljen možete da jedete sam, zato što se peče sa slaninom i lukom, pa ćete biti siti. Takođe, možete da ga polužite sa belim domaćim sirom kao večeru. Ukus je neverovan, a prirpema jednostavna. Uživajte!

Sastojci:

  • krompir 
  • 450 g slanine 
  • 2 ljubičasta luka 
  • 6 čenova belog luka 

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusuci. Kada se ohladi skinite ljusku i isecite na veće komade. Iseckanu slaninu prorpžite sa seckanim lukom. Ljubičasti isecite na rebarca, a beli luk na krupnije komade. U teopsiju sipajte krompir, pa posolite, pobiberite i začinite crvenom mlevenom paprikom. Promešajte, pa preko sipajte isprženu slaninu i luk. Pecite na 190°C oko 40-45 minuta.