Pečeni krompir je odličan prilog bilo kojem mesu. Ovako pripremljen možete da jedete sam, zato što se peče sa slaninom i lukom, pa ćete biti siti. Takođe, možete da ga polužite sa belim domaćim sirom kao večeru. Ukus je neverovan, a prirpema jednostavna. Uživajte!
Sastojci:
- krompir
- 450 g slanine
- 2 ljubičasta luka
- 6 čenova belog luka
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusuci. Kada se ohladi skinite ljusku i isecite na veće komade. Iseckanu slaninu prorpžite sa seckanim lukom. Ljubičasti isecite na rebarca, a beli luk na krupnije komade. U teopsiju sipajte krompir, pa posolite, pobiberite i začinite crvenom mlevenom paprikom. Promešajte, pa preko sipajte isprženu slaninu i luk. Pecite na 190°C oko 40-45 minuta.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Domaći mlinci sa belim mesom
Recept za sladak beskvasni hleb od samo 5 sastojaka
Izdašna salata sa brokolijem, karfiolom i slaninom