Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEČENI SELJAČKI KROMPIR: Dodajte mu slaninu i luk i dobićete najbolji prilog

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ne postoji osoba koja ne voli krompir, a zapečen sa slaninom i lukom je najboljeg ukusa.

Pečeni krompir sa slaninom.png Izvor: Printscreen/YT/Idei de retete

Pečeni krompir je odličan prilog bilo kojem mesu. Ovako pripremljen možete da jedete sam, zato što se peče sa slaninom i lukom, pa ćete biti siti. Takođe, možete da ga polužite sa belim domaćim sirom kao večeru. Ukus je neverovan, a prirpema jednostavna. Uživajte!

Sastojci:

  • krompir 
  • 450 g slanine 
  • 2 ljubičasta luka 
  • 6 čenova belog luka 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusuci. Kada se ohladi skinite ljusku i isecite na veće komade. Iseckanu slaninu prorpžite sa seckanim lukom. Ljubičasti isecite na rebarca, a beli luk na krupnije komade. U teopsiju sipajte krompir, pa posolite, pobiberite i začinite crvenom mlevenom paprikom. Promešajte, pa preko sipajte isprženu slaninu i luk. Pecite na 190°C oko 40-45 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti