Pravo je vreme da spremite krompir na ovaj način, ukoliko ste u prethodnom mesecu ostavili turšiju. Nemojte čekati, spoj ukusa će vas oduševiti! Možete ga jesti kao zasebno jelo, ali i kao prilog nekom mesu.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 kg krompira
- 4-5 kiselih paprika iz turšije
- so po ukusu
- začin po ukusu
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 3 do 4 kašike ulja
- topla voda
Priprema:
Na ulju propržiti luk. Zatim dodati krompir seckan na kockice, turšiju pa dinstati sve zajedno oko 10 minuta. Potom dodati mlevenu crvenu papriku, so i začin pa sve fino izmešati i zaliti toplom vodom da prekrije krompir i turšiju. Pustiti da počne da vri na ringli pa isključiti i još posoliti i začiniti ako treba i staviti da se peče u rerni dok ne omekša krompir i dobije lepu boju. Prijatno!!!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus