Pravo je vreme da spremite krompir na ovaj način, ukoliko ste u prethodnom mesecu ostavili turšiju. Nemojte čekati, spoj ukusa će vas oduševiti! Možete ga jesti kao zasebno jelo, ali i kao prilog nekom mesu.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 kg krompira
- 4-5 kiselih paprika iz turšije
- so po ukusu
- začin po ukusu
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 3 do 4 kašike ulja
- topla voda
Priprema:
Na ulju propržiti luk. Zatim dodati krompir seckan na kockice, turšiju pa dinstati sve zajedno oko 10 minuta. Potom dodati mlevenu crvenu papriku, so i začin pa sve fino izmešati i zaliti toplom vodom da prekrije krompir i turšiju. Pustiti da počne da vri na ringli pa isključiti i još posoliti i začiniti ako treba i staviti da se peče u rerni dok ne omekša krompir i dobije lepu boju. Prijatno!!!
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom