Ukusan ručak za celu porodicu. Napravite nešto što do sada niste, a to je složenac sa povrćem, heljdom i pilećim mesom. Veoma je sočno, ali kada se ovakvoj kombinaciji doda sir koji se topi onda je ukus nezaboravan. Uz domaći hleb i salatu po vašem izboru imate jelo za 2 dana, koje ne gubi na ukusu ni sutradan.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 350 g heljde
- 200 g tvrdog sira
- 2 bataka
- 600 ml vode
Priprema:
Crni luk iseckajte, pa propržite. Zatim mu dodajte i rendanu šargarepu. Kada se sve to isprži, složite u tepsiju. Preko dodajte seckane batake koje ste začinili po želji, a zatim i opranu heljdu. Sipajte preko ključalu vodu ravnomerno, pokrijte folijom. Pecite na 180°C nekih 30-40 minuta. Zatim izvadite i pospite rendanim sirom, pa vratite u rernu na još 10 minuta. Smanjite toplotu na 160°C.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
NOVI CHIPS WAY
Piletina sa povrćem u sosu od belog luka
Salata od jaja za prilog ili namaz