Ukusan ručak za celu porodicu. Napravite nešto što do sada niste, a to je složenac sa povrćem, heljdom i pilećim mesom. Veoma je sočno, ali kada se ovakvoj kombinaciji doda sir koji se topi onda je ukus nezaboravan. Uz domaći hleb i salatu po vašem izboru imate jelo za 2 dana, koje ne gubi na ukusu ni sutradan. 

Sastojci:

  • 2 crna luka 
  • 2 šargarepe
  • 350 g heljde 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 2 bataka 
  • 600 ml vode 

Priprema:

Crni luk iseckajte, pa propržite. Zatim mu dodajte i rendanu šargarepu. Kada se sve to isprži, složite u tepsiju. Preko dodajte seckane batake koje ste začinili po želji, a zatim i opranu heljdu. Sipajte preko ključalu vodu ravnomerno, pokrijte folijom. Pecite na 180°C nekih 30-40 minuta. Zatim izvadite i pospite rendanim sirom, pa vratite u rernu na još 10 minuta. Smanjite toplotu na 160°C.