Okrepljujuća čorba od belog luka je odlična kada je napolju kiša. Može da se jede kao glavni obrok, ali i pre ručka. Beli luk zovi i prirodnim antibiotikom zato što jača i štiti organizam, a i pun je vitamina i minerala. Zato italijanska čorba mora da se nađe na vašem stolu. Dekorišite je krutonima za bolji ukus.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- par štapića celera
- 1 paprika
- 2 l vode
- 2 crvena luka
- 1 praziluk
- 1 ceo beli luk (10 čenova)
- 1 kašičica kumina
- 700 g krompira
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 3 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- peršun
Za dekoraciju:
- hleb
- maslinovo ulje
- so, začinska paprika
Priprema:
Isecite luk, šargarepu, celer, paprik na krupnije komade, stavite u šerpu i prelijte vodom. Posolite i kuvajte dok ne provri, a zatim još 15 minuta. Procedite da dobijete bujon od povrća. Isecite ljubičasti luk, praziluk i beli luk. Prorpžite, posolite i začinite kuminom. Sipajte u šerpu, dodajte i krompir, pa prelijte bujonom od povrća. Kuvajte dok krompir ne omekša. Dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 5-7 minuta. Štapnim mikserom sve sjedinite. Na ulju propržite brašno, pa sipajte u čorbu. Mešajte da ne ostanu grudvice. Na kraju dodajte iseckani peršun.
Hleb isecite na kockice, pa propržite na maslinovom ulju. Posolite i začinite crvenom paprikom. Sipajte u tanjir i preko stavite krutone koje ste napravili.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem