Ukoliko imate kod kuće malo povrća, jaja i krompira evo ideje za ukusan obrok. Jednostavno se pravi, a može lepo da vas zasiti jer ćete sa malo sastojaka dobiti pun pleh. Ovo jelo je veoma aromatično i jeftino. Liči na pastirsku pitu samo nema mlevenog mesa, fil se pravi od povrća.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike različitih boja
- 50g maslaca
- 100 g mleka
- biber, so, peršun, ulje
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na četvrtine pa stavite da se kuva. Posolite vodu. Dok se krompir kuva isecite luk, šargarepu i papriku na sitno pa propržite. Posolite, pobiberite i dodajte izgnječen beli luk. Kada je krompir gotov izgnječite ga u pire, dodajte maslac i mleko da bude kremastije. Zatim razbijte u pire 2 jaja i promešajte. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Stavite pola smese pirea, rasporedite svuda po dnu. Preko stavite povrće iz tiganja pa odozgo rasporedite drugu polovinu pirea. Odozgo narendajte kačkavalj i stavite peršun. Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem