Ukoliko imate kod kuće malo povrća, jaja i krompira evo ideje za ukusan obrok. Jednostavno se pravi, a može lepo da vas zasiti jer ćete sa malo sastojaka dobiti pun pleh. Ovo jelo je veoma aromatično i jeftino. Liči na pastirsku pitu samo nema mlevenog mesa, fil se pravi od povrća.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe 
  • 2 paprike različitih boja
  • 50g maslaca
  • 100 g mleka
  • biber, so, peršun, ulje
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na četvrtine pa stavite da se kuva. Posolite vodu. Dok se krompir kuva isecite luk, šargarepu i papriku na sitno pa propržite. Posolite, pobiberite i dodajte izgnječen beli luk. Kada je krompir gotov izgnječite ga u pire, dodajte maslac i mleko da bude kremastije. Zatim razbijte u pire 2 jaja i promešajte. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Stavite pola smese pirea, rasporedite svuda po dnu. Preko stavite povrće iz tiganja pa odozgo rasporedite drugu polovinu pirea. Odozgo narendajte kačkavalj i stavite peršun. Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni.