Ovo jelo je višenamensko jer ga možete poslužiti za doručak ili večeru kao pitu, ili za ručak kao musaku ili složenac. Lako se pravi, a ukus je fantastičan. Ima i krompira, slanine, jogurta, pečuraka... sve namirnice koje obožavate. Naravno, ako neki sastojak ne volite možete ga zameniti sa nečime po vašoj volji.
Posle ovako ukusnog i jednostavnog obroka napravite neki ukusan kolač.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 120 g pečuraka
- 3 kriške slanine
- 1 veliki luk
- maslinovo ulje
- 4 srednja jaja
- 200 g jogurta
- 150 g mleka
- 1,5 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 g brašna
- malo bibera
- 100 g gauda sira
- 200 g mocarela sira
Priprema:
Krompir isecite na deblje kolutove i kuvajte u ključaloj vodi nekih 10 minuta. Luk, pečurke i slaninu iseckajte, pa propržite zajedno. U posudi pomešajte jaja, mleko, jogurt, brašno, so, biber i prašak za pecivo, pa dobro sjedinite. Dodajte rendani tvrdi sir, promešajte, pa sipajte propržene pečurke sa lukom i slaninom. U nauljenu tepsiju poređajte krompir, pa pola smese, krompir i ostatak smese. Pecite na 170°C nekih 25-30 minuta. Sipajte preko rendanu mocarelu, pa vratite u rernu na još 20 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem