Ovo jelo je višenamensko jer ga možete poslužiti za doručak ili večeru kao pitu, ili za ručak kao musaku ili složenac. Lako se pravi, a ukus je fantastičan. Ima i krompira, slanine, jogurta, pečuraka... sve namirnice koje obožavate. Naravno, ako neki sastojak ne volite možete ga zameniti sa nečime po vašoj volji.
Posle ovako ukusnog i jednostavnog obroka napravite neki ukusan kolač.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 120 g pečuraka
- 3 kriške slanine
- 1 veliki luk
- maslinovo ulje
- 4 srednja jaja
- 200 g jogurta
- 150 g mleka
- 1,5 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 g brašna
- malo bibera
- 100 g gauda sira
- 200 g mocarela sira
Priprema:
Krompir isecite na deblje kolutove i kuvajte u ključaloj vodi nekih 10 minuta. Luk, pečurke i slaninu iseckajte, pa propržite zajedno. U posudi pomešajte jaja, mleko, jogurt, brašno, so, biber i prašak za pecivo, pa dobro sjedinite. Dodajte rendani tvrdi sir, promešajte, pa sipajte propržene pečurke sa lukom i slaninom. U nauljenu tepsiju poređajte krompir, pa pola smese, krompir i ostatak smese. Pecite na 170°C nekih 25-30 minuta. Sipajte preko rendanu mocarelu, pa vratite u rernu na još 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus